Quick’21/V&V pakt belangrijke punten in stroeve wedstrijd

Share

Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht aantreden tegen de groenhemden van Hoogkerk. Op één van de laatste mooie nazomerdagen van 2024 werd om 15.10 de wedstrijd ingefloten.
De Friezen begonnen niet scherp aan de eerste minuten van de wedstrijd. Er waren veel plaatsingsfouten en de afronding van het schot had ook te wensen over. Het was duidelijk dat Hoogkerk vandaag gebrand was om te winnen want in de beginfase van de wedstrijd waren zij duidelijk scherper. Gelukkig voor de Oudegaaster/Garijpers werd dit niet bekroond met veel doelpunten, want verdedigend werd er wel scherp gestart.
Toen er na 15 minuten spelen nog maar 6 doelpunten op het scorebord stonden (3-3), was duidelijk dat de doelpunten vandaag schaars waren. Uiteindelijk werd er gerust met 4-4. De tweede helft bracht coach Ronald Klos een aantal wissels waardoor de vaksamenstelling veranderde. Vijftien minuten voor het einde wist de ploeg eindelijk een gaatje te slaan van twee doelpunten door twee fraaie strafworpen van Oebele Herder. Het was duidelijk dat de scheidsrechter de tweede helft meer naar de tweeëneenhalve meter floot, waarschijnlijk omdat het hard tegen hard ging. Zowel Quick’21/V&V als Hoogkerk kregen kansen om het vanaf de stip af te ronden. Uiteindelijk was het de thuisploeg die er één meer in de korf gooide. Eindstand 11-10.
Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd waarschijnlijk tweeledig; weinig doelpunten en dus wat saai, maar de spanning en het vechten van beide ploegen zorgde toch voor een fraaie wedstrijd. Hopelijk gaat het de Oudegaasters/Garijpers de wedstrijd a.s. zaterdag gemakkelijker af. Er staat een belangrijke wedstrijd gepland tegen medekoploper Parabool waar de vorige keer gelijk tegen gespeeld werd (21-21). Alle aanmoediging is dus welkom in Groningen!